23

dec

Plavalni klub

Odlični rezultati branikovih plavalcev na mitingu MM Maribor

Branikov plavalci so dokazali, da se lahko kosajo tudi z najboljšimi
Veseli december v našem klubu se je končal z Mednarodnim mitingom Maribor, ki je prinesel obilico dobrih rezultatov, rekordov in norm za največja tekmovanja. Mitinga se je udeležilo več kot 300 plavalcev iz osmih držav, kar je pomenilo izjemno konkurenco. Izkupiček naših plavalk in plavalcev pa je prinesel zgodnja božična darila.
 
Bau Martinu je že prvi dan uspelo na 200 m prosto odplavati normo za člansko evropsko prvenstvo, ki bo naslednje leto v Berlinu. Še enkrat pa si je svoj nastop na evropskem prvenstvu zagotovil še z odplavano normo na 800 m prosto.
 
Balant Marin Kaja je odplavala v disciplini 200 m prsno normo za mladinsko evropsko prvenstvo, ki bo naslednje leto na Nizozemskem. Grega Popović se je s svojimi rezultati uvrstil v mladinsko reprezentanco, kadetska štafeta 4x200 m prosto (Dover, Meden, Vodenik, Popović) pa je odplavala nov državni rekord, ki sedaj znaša 8:04,28.
 
Na stopničke so v absolutni konkurenci stopili Martin Bau, Grega Popović, Maja Uduč, Maša Stopinšek, Kaja Balant Marin in Aljaž Štrukelj. Prav vsi plavalci in plavalke pa so se v domačem bazenu odlično znašli in dokazali, da lahko v prihodnje od njih še veliko pričakujemo.
 
Čestitke vsem!