30

maj

Plavalni klub

Odprto prvenstvo Slovenije

Od četrtka do nedelje je v Kranju potekalo Odprto prvenstvo Slovenije, ki je bilo zadnja priložnost za slovenske reprezentante, da si zagotovijo nastope na OI Rio in Mladinskem evropskem prvenstvu
 

Med prijavljenimi 300 plavalci iz 10 držav so nastopili tudi branikovi plavalci v sestavi Balant Marin Kaja, Fain Katja, Fain Nika, Perkovič Kaja, Uduč Maja, Bau Martin, Bjelovučič Gal, Cunk Žiga, Hren Erik, Kojc Nik, Lesjak Filip, Popović Grega in Tobias David. Martin Bau je po EP... ohranil solidno formo in se v svojih paradnih disciplinah brez težav uvrščal na najvišja mesta, prav tako sta naslov državnih prvakov osvojili moški štafeti 4x100 (Hren, Popović, Bau, Lesjak) in 4x200 prosto (Hren, Popović, Bau, Kojc). Na stopničkah so bili še Kaja Balant Marin, Grega Popović ter Erik Hren, medtem ko so ostali plavalci opravili s svojimi nastopi v času novih osebnih rekordov oziroma so se le-tem zelo približali.

Prvenstvo, ki je pomenilo zadnji rok za uvrščanja v reprezentance in največja tekmovanja se je zaključilo z izkupičkom uvrstitve na OI Rio 2016 za Bau Martina in uvrstitvijo Katje Fain na Mladinsko evropsko prvenstvo.

Čestitamo plavalcem in njihovim trenerjem!