25

apr

Plavalni klub

VEČINA CILJEV V BANJA LUKI IZPOLNJENIH

V Banja Luki smo nastopali na tradicionalnem plavalnem tekmovanju, na katerem smo bili priča izjemno številčni udeležbi slovenskih plavalk in plavalcev, Branik je nastopal s sedmimi udeleženci
 
 

Grega Popović si je v disciplini 800 prosto zagotovil udeležbo na Evropskem prvenstvu v Londonu, kamor je že uvrščen Martin Bau, ki je tekmo izkoristil kot preverjanje forme po uspešno opravljenih višinskih pripravah.

Katja Fain je na 800 prosto znova potrdila že izpolnjeno normo za mladinsko evropsko prvenstvo, iz Banja Luke se vrača še z doseženo normo v disciplini 1500 prosto. Prvenstvo bo na Madžarskem, kamor potuje tudi Maja Uduč z izpolnjenim kriterijem na 1500 prosto.

Vozovnico za EP si je obetal Erik Hren na 200 prosto, kljub izplavanem najboljšem rezultatu sezone bo moral na svoj prvi nastop na tekmi najvišjega ranga v članski konkurenci še počakati. Kaja Balant Marin je plavala dobro, in ima še zmeraj možnosti za uvrstitev na MEP.

Z dosežki je razveseljevala Nika Fain, ki je močno izboljševala svoje najboljše rezultate v večini disciplin, v katerih je nastopala.

Iskrene četitke vsem plavalkam, plavalcem in trenerjem!