22

avg

Plavalni klub

Mednarodne igre šolarjev

Letošnje igre šolarjev so potekale v Kanadskem Windsorju od 13.8. do 20.8.2013. Plavalno ekipo Maribora so zastopali plavalci, in sicer, Uduč Maja, Heler Jan in Arnik Ladič Aljaž.

Maja je plavala v finalih na 50 hrbtno (12. mesto), za malenkost pa je zgrešila finalne nastope v disciplinah 400 prosto (9. mesto), 200 prosto (15. mesto) in 100 prosto. Heler Jan je plaval v disciplinah 50 hrbtno (17. mesto) in za las zgrešil B finale, 50 delfin (20. mesto), 100 prosto (23. mesto) ter 50 prosto (37. mesto). Arnik Ladič Aljaž je plaval v disciplinah 100 prsno (17. mesto) in za las zgrešil B finale, 50 prsno (18. mesto), 50 hrbtno (23. mesto) in 100 hrbtno (37. mesto).

Še nekaj o igrah:

Na igre smo se odpravili tako kot ponavadi izpred dvorane Tabor. Avtobus nas je odpeljal do Budimpešte, kjer smo nadaljevali pot z letalom preko Helsinkov v Toronto. Tam nas je čakal avtobus in nas odpeljal v Windsor. Po krajšem počitku smo si dopoldan ogledali kanadski del obale ob Detroit river, popoldan pa smo po tunelu prestopili mejo ter si ogledali Detroit in obalo reke ter pogled na mesto organizatorja iger Windsor. Naslednji dan so se začele priprave na samo tekmovanje. Po jutranjih sestankih tehničnih disciplin smo se odpravili na bazen, kjer bo tudi Svetovno prvenstvo v kratkih bazenih leta 2016. Na tem bazenu smo imeli uradno razplavanje in naslednje dni tekmovanje. Po uradnem razplavanju je sledila otvoritev tekmovanja, ki je potekala v večnamenski dvorani pred polnimi tribunami zelo prijaznih domačinov in spremljevalnim programom podobnim otvoritvi največjih tekmovanj. Po končanih tekmovanjih je sledil zaključek iger s parado vseh ekip udeleženk iger skozi mesto in velikim ognjemetom ob reki, s pogledom na Detroit. Zadnji dan bivanja v Windsorju smo morali, seveda, za spominke obiskati veliki trgovski center, kjer je vsak našel nekaj zase in svoje najbližje. Sledilo je še potovanje nazaj v Maribor, vendar smo si na poti domov pogledali še Niagarske slapove in CN Tower v Torontu. Domov smo se vrnili polni novih vtisov, poznanstev in nekateri celo novih ljubezni.