21

okt

Plavalni klub

FALKENSTAINER PUNTA SKALA TRIATLON IN AKVATLON

Zadnji akvatlon/triatlon v tem letu so plavalci opravili z odliko

Povzemamo s spletne strani SCRT - http://www.scr-t.com/podrobnosti-objave/1-falkenstainer-punta-skala-triatlon-in-akvatlon-869.

V soboto, 18.10.2014, smo se z ekipo SCR.T mladi odpravili na zadnji akvatlon (za nekatere triatlon) v tem letu, in sicer v Petrčane na Hrvaškem. Prvič organizirana tekma je bila odlično pripravljena, piko na i pa je dodalo poletno vreme.

Prvi sta na startali Nika Fain in Eva Feltrin Kosec. Nika si je, na plavalnem delu, priplavala 10 sekundno prednost pred Evo. Eva na tekaškem delu ni popuščala in, z najhitrejšim časom teka, dihala za petami.

Na daljšem akvatlonu sta startala Vid Herodež in Katja Fain. Po 400m plavanja je, z majhno prednostjo, prva prišla iz vode Katja, ki je priplavano prednost izgubila na menjavi, na teku pa je brez težav ubranila 2. mesto. Vid je vodil po plavalnem delu, na tekaškem pa je svojo prednost pred drugouvrščenim še povečal.

Na supersprint triatlonu sta se pomerila Žiga Hutter in Luka Kacjan. Za Luko je bil to prvi triatlon. Žiga je na plavalnem delu z lahkoto prišel kot prvi, Luka pa je bil po plavanju na tretjem mestu. Tudi na kolesarskem in tekaškem delu sta dala vse od sebe, kar je na koncu zadostovalo za 2. mesto za Žigo in 3. mesto za Luko. Nekaj utrinkov pa si lahko ogledate v galeriji.

 

Drugo leto se vrnemo!