22

avg

Plavalni klub

Odličen zaključek plavalne sezone tudi za Baua in Popovića

S svojimi nastopi sta na Evropskem prvenstvu v Berlinu in na Olimpijskih igrah mladih zaključila tudi Bau in Popović

Martin Bau je na 400 m in 800 m prosto krepko popravil osebna rekorda in se uvrstil na 24. ter 15. mesto letošnjega evropskega prvenstva, ki poteka v Berlinu. Martin je po 400 m prosto (3:52,96) za STA izjavil: "Na osebni rekord sem čakal dve leti od evropskega prvenstva 2012, a tukaj ga nisem pričakoval, saj nisem optimalno pripravljen in vem, da imam še nekaj rezerve. S trenerko sva se dogovorila za dobro taktiko, ki sem jo izpolnil in je prinesla tudi rezultat. Na tekmi sem videl, da tekmovalci eden za drugim zaostajajo, in vedel sem, da izid ne bo slab. Morda sem imel tudi zato v finišu še nekaj dodatne moči, ker sem videl, da sem toliko pred njimi," je po tekmi ocenil Bau in dodal, da je do državnega rekorda Luke Turka še veliko. "Morda mi uspe čez dve leti."

Martin se je na 800 m prosto prvič spustil pod osem minut in si s časom 7:59,76 priplaval tudi normo za Svetovno prvenstvo v 50 m bazenih, ki bo prihodnje leto v Kazanu (Rusija).

Grega Popović nas je prvi dan Olimpijskih iger mladih razveselil z novim osebnim rekordom na 400 m prosto, kjer se je s časom 4:01,69 uvrstil na 23. mesto. Prav tako je isti dan nastopil tudi kot član štafete 4x100 prosto, ki je zasedla odlično 9. mesto ter za štiri stotinke zgrešila uvrstitev v finale. Grega je nato na 800 m prosto osvojil še 17. mesto in nekoliko zaostal za svojim osebnim rekordom.

Čestitamo obema!